Filter

close
Weergave:

Klompen   

Welk huishouden kan nog zonder een paar klompen bij de deur? Dit schoeisel schiet je zo even aan – ideaal wanneer je wat moet ophalen uit de schuur, iets naar de container moet brengen of wat tuinklusjes gaat doen. Maar ook zijn er werkklompen die meer stevigheid bieden. Bij WerkschoenenXL hebben we praktische tuinklompen, stevige schoenklompen en beschermende veiligheidsklompen. Je kan de klompen kopen in verschillende kleuren en maten, van merken als Strovels, Gevavi en Sika.

Iedereen is bekend met de echte oer-Hollandse, gele, houten klompen. Natuurlijk kunt u deze, maar ook andere klompen, kopen bij WerkschoenenXL. Van gezondheidsklompen tot veiligheidsklompen met een stalen neus of klompen met een flexibele zool. In ons uitgebreide assortiment vindt u ze allemaal.

Nederlands is naast de Scandinavische landen koploper op het gebied van het dragen van klompen. Hele generaties zijn er mee opgegroeid. Het is allemaal begonnen met de houten klompen, of "wooden shoes" zoals de buitenlandse toeristen ze noemen. Naarmate de industrialisering van Nederland toenam zijn er ook andere soorten klompen gekomen. Met name landen als Denemarken en Zweden hebben een grote invloed op de klompenmarkt gehad en hebben dat nog steeds.

Hobby klompen

De gewone klompen zonder stalen neus worden ook wel hobbyklompen genoemd. Deze klompen zijn er met open en dichte hiel en met houten en flexibele binnenzool. Met name de Strovels zijn bekende hobbyklompen. Tegenwoordig heeft ook Sika onbeveiligde klompen die de concurrentie aangaan met Strovels. Bij een groot aantal hobbyklompen zit de lederen kap vastgeniet aan de zool. Hierdoor zijn deze klompen ongeschikt voor vochtige omstandigheden en ongeschikt voor de foodindustrie.

Werk klompen

Gaandeweg de industrialisering van Nederland kwam er meer vraag naar hoogwaardigere werkklompen. Werkklompen zijn steviger en slijtvaste dan gewone klompen en hebben een anti-slip zool. Werkklompen zijn er met en zonder veiligheidsneus. Met name de Sika klompen staan bekend als kwalitatief hoogwaardige werkklompen. Slijtvast, goed afgewerkt en een goed loopcomfort. Menig professional loopt op Sika klompen. Ook de Gevavi klompen zijn goede werkklompen. Deze worden met name ingezet in de agrarische sector. Van oudsher is Gevavi goed vertegenwoordigd in deze sector.

Werkklompen is een heel breed verzamelbegrip. Bij WerkschoenenXL begrijpen we dat en daarom hebben we ook een breed assortiment werkklompen in ons assortiment. Met en zonder veiligheidsneus en verschillende typen, gericht op verschillende industrieën.

 

Veiligheidsklompen

Vandaag de dag is een groot gedeelte van de verkochte klompen de zogenoemde veiligheidsklomp. Zit zijn klompen met een veiligheidsneus en/of met een veiligheidszool. De kwaliteit is dusdanig dat het dragen van veiligheidsklompen net zo comfortabel is als het dragen van veiligheidsschoenen. Vandaar dat ook de jongere generaties nog steeds naar de klompen grijpen.

Door de toenemende regelgeving op het gebied van veiligheidsschoeisel zijn er ook veel veiligheidsklompen op de markt gebracht. Veiligheidsklompen zijn werkklompen die ook een veiligheidsneus en eventueel een anti-perforatiezool hebben. Veiligheidsklompen voldoen aan dezelfde eisen als veiligheidsschoenen en kunnen een SB, S1, S2 of S3 normering hebben. Bekende fabrikanten van veiligheidsklompen zijn Sika en Eurodan. Sika is het klompenmerk bij uitstek. Deze fabrikant heeft het grootste marktaandeel in Nederland. Maak ook het Deense Eurodan is een bekende en goede speler op de markt voor veiligheidsklompen.

Het niveau van de veiligheidsklompen is de laatste jaren dusdanig verhoogd dat deze klompen lopen als schoenen. Daar waar het vroeger alleen boeren waren die op klompen liepen is dat vandaag de dag wel anders. In nagenoeg iedere beroepsgroep lopen mensen op klompen. Vanwege het gemak en comfort.

Veiligheidsklompen hebben veelal ook een overneus. Hierdoor kunnen ze tegen een stootje en zijn ze goed inzetbaar bij werkzaamheden die op de knieën gebeuren. De bekendste veiligheidsklompen zijn de Sika 88, met flexibele zool, en de Sika 29, met houten zool.

Veiligheidsklompen S3

De meeste Veiligheidsklompen hebben de S3 normering. De vraag naar deze normering is ontstaan doordat klompen steeds vaker werden gedragen waar veiligheidsschoeisel vereist is vanwege de wetgeving. Veiligheidsklompen S3 hebben de volgende eigenschappen:

  • Een veiligheidsneus
  • Een anti-perforatiezool
  • Schokdemping in de hak
  • Een dichte hiel die energie absorbeert en verwerkt
  • Weerstand van de zool tegen koolwaterstoffen
  • Vuil- en waterafstotend